Končar-Sklopna postrojenja smanjio gubitak

Bez autora
Jul 23 2012

Tvrtka Končar-Sklopna postrojenja u prvom je polugodištu zabilježila gubitak od 2,7 milijuna kuna što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 6,4 milijuna kuna. Ukupni su prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci iznosili 23,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani porast za 48 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani 49 posto, na 23,8 milijuna kuna. Ukupni su rashodi rasli sporije, za 18,1 posto, na 26,6 milijuna kuna. Materijalni troškovi su povećani sa 16,2 milijuna kuna u prvih šest mjeseci lani, na 18,4 milijuna kuna u prvom polugodištu ove godine, dok su troškovi osoblja istodobno smanjeni s 5,96 milijuna kuna, na 5,83 milijuna kuna. U poslovanju tvrtke osjećaju se posljedice nedostatka realizacije kroz pogoršanu likvidnost, čija je izravna posljedica otežano plaćanje obveza prema dobavljačima.

Končar-Sklopna postrojenja smanjio gubitakTvrtka Končar-Sklopna postrojenja u prvom je polugodištu zabilježila gubitak od 2,7 milijuna kuna što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 6,4 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci iznosili 23,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani porast za 48 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani 49 posto, na 23,8 milijuna kuna. Ukupni su rashodi rasli sporije, za 18,1 posto, na 26,6 milijuna kuna.

Po podacima iz izvješća, materijalni troškovi su povećani sa 16,2 milijuna kuna u prvih šest mjeseci lani, na 18,4 milijuna kuna u prvom polugodištu ove godine, dok su troškovi osoblja istodobno smanjeni s 5,96 milijuna kuna, na 5,83 milijuna kuna.

U objašnjenjima poslovnih rezultata navodi se kako se u poslovanju tvrtke osjećaju posljedice nedostatka realizacije kroz pogoršanu likvidnost, čija je izravna posljedica otežano plaćanje obveza prema dobavljačima.

U prvih šest mjeseci društvo je imalo lošiju zaposlenost, ispod planiranih okvira, navodi se u objašnjenjima i dodaje kako je krajem polugodišta tvrtka imala pet zaposlenih manje nego u isto vrijeme lani.

Končar-Sklopna postrojenja su krajem lipnja ove godine zapošljavala 121 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik